زمانی که برای اولین بار به ساختمانی نگاه می کنید اولین چیزی که نظر شما را به خود جلب می کند نمای ساختمان است. نما ساختمان پوشش آن است و نقش بسیار مهمی در زیبایی و جذابیت ساختمان ایفا می کند. در طراحی نما، معماران و سازندگان با توجه به شرایط آب و هوایی، موقعیت جغرافیایی، تعداد طبقات ساختمان، سلیقه افراد و بودجه آن ها اقدام به انتخاب نوع مصالح می کنند.

نمای ساختمان

نمای بیرونی به منزله یک لایه محافظ برای ساختمان است که نه تنها آن را در برابر عوامل مختلف محافظت می نماید بلکه نقش بسیار مهمی در زیبایی آن دارد. نمای ساختمانی و طراحی نمای ساختمان مسکونی به منظر شهری شکل می دهد، از این رو طراحی نماهای مختلف باید با یکدیگر هماهنگی داشته باشد. نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید، هماهنگی درب ورودی ساختمان با هارمونی نمای ساختمان می باشد.

نمای سرامیکی

امروزه نمای سرامیک به یکی از انواع نماهای پر طرفدار در طراحی ساختمان تبدیل شده است. به طور کلی سرامیک نما با دو روش نصب خشک یا مهار شده و روش نصب تر یا چسبانده شده صورت می گیرد.

نصب نمای سرامیکی ساختمان

نصب نمای سرامیکی

نصب نمای سرامیکی

نمای سرامیکی که با روش ملات دار نصب می شود بایستی قابلیت جذب آب در پشت آن وجود داشته باشد و برای ساختمان هایی با ارتفاع زیاد نیز به نما اسکوب گردد. در این روش که وقت گیر است بایستی دقت کرد تا اتصال بین ملات و سرامیک محکم باشد در غیر این صورت با وارد شدن ضربه کوچکی به ساختمان و یا شوک حرارتی، سرامیک از نما جدا می شود.
در روش خشک برای نصب سرامیک نمای ساختمان, ملات وجود ندارد  و از پیچ و قلاب برای نصب سرامیک استفاده می شود.
ابتدا گیره های آهنی بر روی ساختمان نصب می شود و بعد سرامیک بر روی نما، به گیره ها متصل می شود. در این روش سرامیک ها با فاصله بسیار کمی از یکدیگر ( چند میلیمتر) نصب می شوند تا در صورت انقباض و انبساط از شکسته شدن آن ها جلوگیری شود. در پشت سرامیک ها نیز توری فلزی و یا پلاستیکی قرار داده می شود تا از در صورت جدا شدن آن ها از ساختمان، از سقوط و شکسته شدنشان جلوگیری شود.

مزایا نصب نمای سرامیکی چیست

مزایا نصب نمای سرامیکی

مزایا نصب نمای سرامیکی

برای بهره بردن از مزایای نمای سرامیک چگونگی نصب و پیاده سازی آن در نما بسیار حایز اهمیت است. یکی از مهمترین مزایای سرامیک های نما تنوع طرح و رنگ آن می باشد که باعث ظهور جلوه های زیبا و جذاب در نمای ساختمان گردد. به همین علت استفاده از سرامیک نما روز به روز پرطرفدار تر می گردد. مزیت مهم دیگر سرامیک نما مقاومت بالای آن در برابر رطوبت، گرما و … می باشد که به نوعی ساختمان را در برابر هر گونه آسیب خارجی ایمن می نماید.
لازم به ذکر است که سرامیکی که در دکوراسیون داخلی منازل مثل سرامیک کف آشپزخانه، پذیرایی، سرویس بهداشتی، حمام و… استفاده می شود با سرامیکی که برای نمای ساختمان به کار می رود، تفاوت بسیاری دارد. سرامیک نما بیشتر از جنس پرسلان بوده که مقاومت و آب گریزی بسیار بالایی دارد.
برای نمای خارجی ساختمان ها مخصوصا در مناطق سردسیر بهتر است از سرامیک استفاده شود. زیرا سرامیک باعث می شود که آب کمتری جذب ساختمان شود. همچنین از سرامیک به عنوان یک ضد رطوبت و عایق در مناطقی مثل شمال و یا جنوب که رطوبت هوا در آنها بسیار بالا است مزیت مضاعفی نسبت به سایر مناطق دارد زیرا این سرامیک مانند یک سطح عایق مانع از ورود رطوبت به فضای داخلی ساختمان می گردد.

ویژگی های نمای سرامیکی ساختمان

ویژگی های نمای سرامیکی

ویژگی های نمای سرامیکی

  • سرعت اجرای بالا
  • عدم ایجاد ضایعات ساختمانی
  • عدم ایجاد سرو صدا
  • کاهش اتلاف انرژی
  • عدم استفاده از ملات
  • قابلیت اجرا برای نماهای بلند

نکاتی برای نصب نمای سرامیکی

  • پنجره، درز، برآمدگی ها و نقاط کور ساختمان باید با دقت و تمرکز زیاد آب بندی شوند.
  • لایه محافظ روی دیوارو قسمت های ریز کار باید به دقت کنترل و بازبینی شوند.
  • نوع مصالح مورد استفاده و زیر سازی های موجود باید از نظر زیبایی شناختی بررسی شوند و با یکدیگر تطابق داشته باشند، قیمتی مناسب داشته باشند و به آسانی و با سرعت بالایی اجرا شوند.
  • چهار چوبی که انتخاب می شود باید از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار باشد.
  • اتصالات در برابر سرما، گرما، بخار آب و گازهای موجود در هوا مقاوم باشند و از اتصالاتی ضخیم و با دوام استفاده شود.
  • متریال زیرسازی با مصالح نمای خشک به گونه ای انتخاب شود که از لحاظ شیمیایی با یکدیگر مغایرت نداشته باشند. (باعث خوردگی نشوند.)
  • حتما پس از نصب کیفیت کل سازه نما مورد بررسی و آزمایش قرار گیرد.