سرامیک استخری چیست؟

کلمه سرامیک از کلمه keramos که یک  کلمه یونانی که به  معنی سفال پخته شده است ریشه می گیرد. در اصل تاریخ صنعت سرامیک  سازی به  سفال اولیه ای بر می گردد که در آثار تاریخی پیدا شده اند. قبل از اینکه  فلزات  کشف شود انسان از خاک  رس برای تولید وسایل خود استفده می کردند، چرا که گل رس بسیار راحت  شکل می گیرد و دمای پخت نسبتا کمی هم دارد. آلومینوسیلیکات ها که از دسته ی خاک های رسی هستند از عنصر هایی مانند سیلیسیم، آلومنیوم و اکسیژن تشکیل شده اند که لازم است بدانید این مواد حدود 85 پوسته ی جامد کره زمین را ساخته اند و این  سه عنصر به عبارتی فراوان ترین  عناصر کره  زمین  می باشند.
سطح سرامیک استخری  براق و صاف و سیقلی است با اندکی پخ و برجستگی در لبه های محصول که باعث می شود محصول جلوه و زیبایی داشته باشد.  سرامیک استخری از جمله سرامیک هایی است که به آسانی قابل جا به جایی و تغییر شکل جدید است و این امکان را به کاربر می دهد که با اندکی جدا کردن و تغییر شکل ها نمونه و طرح اصلی را تغییر دهند امروزه برای تولید دیوار نگاره های جدید و طرح های چهره و طرح های اسلیمی و هرگونه تصویر درخواستی این امکان وجود دارد که با هماهنگی با واحد هماهنگی کالاساخت شما میتوانید سفارشات درخواستی خود را بدهید.

تفاوت سرامیک استخری چیست

سرامیک استخری چیست

فرآورده های سرامیکی

این فرآورده‌ها را می‌توان به دو گروه عمده تقسیم کرد: سرامیک سنتی و سرامیک نوین

سرامیک­های سنتی

اساساً مواد تشکیل­ دهنده صنایع سیلیکاتی یعنی محصولات رسی، سیمان و شیشه‌های سیلیکاتی و چینی‌ها هستند. فرآورده‌های شیشه‌ای بزرگترین بخش صنعت سرامیک محسوب می‌شوند. سایر بخش­ها به ترتیب اولویت عبارتند از :محصولات سیمانی داخلی ( مانند سیمان­های هیدورلیکی که در صنایع ساختمانی به مصرف می‌رسند .)

سفیدآلات، ( Whiteware ): شامل سفالینه‌ها، چینی‌‌ها و ترکیبات چینی مانند هستند .

 لعابهای چینی

محصولات رسی ساختمانی: که به­طور عمده از آجرها و کاشی‌ها تشکیل می‌شوند .

  دیرگدازها

صنعت سازنده مواد ساینده: عمدتاً ساینده‌های سیلسیم کاربیدی و آلومینائی

سرامیک­های نوین

این دسته برای جوابگوئی به نیازهای مخصوص مانند مقاومت حرارتی بیشتر، خواص مکانیکی بهتر و خواص الکتریکی ویژه و مقاومت شیمیایی افزونتر به وجود آورده‌اند.

 گروهی از انواع این نوع سرامیک­ها عبارتنداز :

سرامیک­های اکسیدی خالص با ساختمانی یکنواخت: به عنوان اجزاء الکتریکی با دیرگداز بکار می‌روند . اکسیدهایی مانند آلومینا ( Al 2 O 3 ) ، زیرکونیا ( ZrO 2 ) ، توریا ( ThO 2 ) ، بریلیا ( BeO ) و منیزیا ( MgO ) بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند .    سرامیک­های الکترواپتیکی (الکترونیکی – نوری): مانند نایوبیت لیتیم ( LiNbO 3 ) و تیتانات که اینها محیطی را فراهم می‌آورند که بوسیله آن علائم الکتریکی به نوری تبدیل می‌شوندسرامیک­های مغناطیسی: این مواد اساس واحدهای حافظه مغناطیسی را در کامپیوترهای بزرگ تشکیل می‌دهند .

سرامیک های استخری

اصلی ترین ویژگی سرامیک استخری جذب آب آن است که صفر می باشد. به همین علت مقاومت فوق العاده بالایی در مقابل انواع تنش ها از خود نشان می دهند. مقاومت در برابر یخ زدگی ، مقاومت در برابر فشار بر واحد سطح ، مقاومت در برابر انواع مواد موجود در آب و استخر و … از مولفه های مختص سرامیک های استخری می باشد که کاشی و سرامیک های معمولی هیچ کدام از این ویژگی ها را به صورت یکجا ندارند. به شکل ساده برای تست میزان جذب آب سرامیک های استخری و سرامیک های معمولی می توان هر دو آن ها را به طرف پشت گذاشت و یک قاشق آب روی آن ها ریخت. بعد از چند دقیقه مشاهده می کنید که سرامیک معمولی آب را به خود جذب کرده و سرامیک استخری هنوز آب را جذب بیسکوییت خود ننموده است.

سرامیک های استخری

ویژگی سرامیک استخری

تفاوت سرامیک معمولی و سرامیک استخری

در بررسی تفاوت سرامیک معمولی و سرامیک  استخری درصد جذب آب یکی ازمهم ترین این تفاوت هاست  است که درصد جذب آب در سرامیک استخری تا صفر است که  در یک آزمایش ساده می توان این مساله را  متوجه شد . ویژگی مهم دیگر سرامیک استخری مقاومت در برابر یخ زدگی است که این ویژگی سرامیک استخری  را مناسب برای مکانهایی که دارای انقباض و انبساط باشد می سازد. به طور مثال اگر معمار به هر دلیلی سرامیک معمولی برای بدنه و کف استخر ها استفاده کند نهایتا یکسال مورد استفاده است و بعد از یکسال از سطح جدا شده  و مجددا نیازمند به تعویض می شود.
سرامیک استخری دارای لعاب براق بوده و به بزرگتر نشان دادن فضا نیز کمک می کند از دیگر مصارف استفاده سرامیک استخری علاوه بر استخر ها و حتی حمام ها و سرویس های لوکس ساخت حوض های تزئینی و حتی ساخت تابلوهای زیبای صنایع دستی است.